All those flowery flowers

*Scroll down for English version

Ne mogu reći da sam neki pasionirani zaljubljenik u cveće. Doduše, oduvek mi je prijalo kada na poklon dobijem neki lep buket, pa kad onda on danima ulepšava prostor i mami svojim mirisima, ali nije mi to baš bio najomiljeniji poklon, od svih omiljenih koje sam imala. Floralni printovi su me nekako uvek podsećali na period mama i baka, te sam kao mala to izbegavala jer, jel da, to nije bilo baš moderno. Cvetne tapete su me takođe podsećale na stare kuće i na baku, i to je onda automatski bilo nešto što je u prošlosti, i nešto što nije u skladu sa mnom, mladom osobom okrenutoj ka budućnosti.

Čak i sada u svom malom stanu imam samo dve saksije sa cvećem. Nekako mi je dom mali, nedovoljno osvetljen, sa minimalnom terasom i nedovoljno velikim simsovima na prozorima. Ili ja to samo nisam dovoljno tražila novih pogodnih mesta za još po neku saksiju?

Bilo kako bilo, primetih kako je vremenom moja zainteresovanost u cveće i sve "flowery" sve više počela da raste. Da li je to sa godinama, kada sve više prija vraćati se u prošlost i sve što je retro i vintage, ili je to  pak uticaj svakodnevnog traženja inspiracije po Pinterestu i omiljenim blogovima? Odgovor možda nije ni bitan, kada su emocija i estetika u pitanju...

Fascinatno je kako mali floralni detalj može da oživi neki prostor. Bilo da je to živo cveće, bilo da je mural... Potrebno je samo malo kreativnosti i dobićete puno!


  

A floralne tapete ili wallpaperi? Od celog zida, pa do samo malog detalja. Mora biti efektno svakako!

 
A sad mi je baš romantično kada mi je outfit u nekom floralnom dezenu. I setno, i poetično i senzualno u isto vreme.

 Možda zato što je proleće, pa ono nekako podseća na sveće i "all flowery", ali ovih dana mi prosto dođe da nađem neku poljanu i zagnjurim se u mirise i svu tu jednostavnost, a potpunost postojanja!

 

 *Sve fotografije su prikupljane sa različitih sajtova, a u foldere poslagane na mom Pinterestu

English version

I can`t say that I`m a passionate flower lover. I mean, I have always liked when I got a nice flower bouquet, and then the whole living space get all pleasantly smelly for days, but it just wasn`t my favourite present of all. Floral prints have reminded me of periods of mothers and grand mothers, and somehow I was avoiding them, because for me, they weren`t modern. Floral wallpapers also reminded me of my grandmother and something old and in the past, which was not for me, one modern girl, turned towards future.

Even now in my small apartment I have only to flowerpots with flowers. Somehow my home is very small, with not enough lights, with minimal balcony and window shelves. Or is it just that I wasn`t looking enough for new spaces for my flowerpots?

Anyway, I`ve noticed that, by years, my interest in flowers and all "flowery" has really started to grow. Is it because of the years, when we tend to go back to past more often, and all vintage and retro, or is it because of everyday wandering for inspiration on Pinterest and favourite blogs? The answer is maybe not that important, when emotions and aesthetics are in question.

It`s fascinating how small floral detail can make your space more lively. Whether it`s real flowers, or mural.. You just need a little creativity and you`ll get a lot!

And then floral wallpapers. From a small detail to the whole wall. It has to be effective.

Now I feel very romantic when in floral outfit. And sentimental, emotional, poetic at the same time.

Maybe it`s because it`s spring and it immediately reminds on all thing flowery, but these days I just have an urge to find a meadow somewhere and to dive into all that pleasant flower smell, into that simplicity, but completeness!

*All the photos are gathered in my Pinterest folders, and taken from all around the Web

Labels: , , , , ,